tiistai 23. huhtikuuta 2013

Toinen askel otettu, 999 jäljellä...



Nyt se todellisuus sitten alkaa oikeasti paljastua ja mä tajuan kuinka paljon mulla loppujen lopuksi on työtä ennen matkalle lähtöä.

Ei riitä pelkkä kielen opiskelu  tai matkavarojen kasaan saaminen vaan täytyy tehdä paljon, paljon muitakin ihan käytännön asioita ennen matkaa.

Huh!

Ensin surffailin netissä etsien lentomatkoja.

Voi hyvää päivää, otanko mä edullisimman lennon 2 ja 3 välilaskulla?
Ei houkuta.
1 ja 2 välilaskulla hinta nousee taas huimasti.
 
No mikähän lentoyhtiö olisi sitten turvallisin ja luotettavin?
Ei mitään hajua.

Halvimmillaan  varaamalla NYT meno-paluu lennot matkatoimiston kautta  saisi vähän päälle 1200 euroon.
Ja kallein lento näytti 1600 euroa.

Lennot ja hotelli yhdessä nosti hinnan 4000 eurosta ylöspäin, ja hotellimajoitus 4 viikoksi ei vain houkuta.

Majoitus siis vielä täysin auki.

Lennot mä saan selvitettyä suoraan matkatoimistoilta tai netistä etsien, majoitusta täytyy miettiä tarkkaan.

Hotelli olisi ainakin suhteellisen  turvallinen jos yksin matkustan, mikä tällä hetkellä näytää todennäköiseltä.
Hostellit ja muut majoitusmahdollisuudet on mulle täysin vieraita, joten niistä mun täytyy vielä etsiä lisää tietoa.
Ja onko ne turvallisia jos yksin matkustan?

Mitä vielä?

Viisumi
WH viisumi on poissuljettu, oon siihen liian vanha :D 
Ja töihin en olisi kuitenkaan menossa ja aikaakaan en vietä maassa kuin sen 3-4 vk.       
Eli turistiviisumilla on mentävä.
Mistä mä sen saan ja mitä se kustantaa, ei mitään hajua.
Eli menee myös selvitettävien listalle.      

Vakuutukset 
Vaakuutuksistakaan ei vielä mitään kunnon hajua, joitain kävin vakuutusyhtiöiden sivuilla katsomassa mutta se mikä on paras vakuutus juuri mulle on täysin auki.
Mutta tämäkin selviää kun menen suoraan vakuutusyhtiöhin asiasta kyselemään. 

Selvitä, kysele, etsi on siis mun seuraavien viikkojen ohjelmisto.

Enää 999 askelta jäljellä...




 
 
 

 

  
  

15 kommenttia:

  1. Liitä kotivakuutukseen matkavakuutus, se yleensä toimii parhaiten ja saa parhaat edut. Käy kyselemässä vakuutusyhtiöistä ajoissa! Niissä on yleensä aika samanlaiset edut. Kannattaa kattoo, että matkatavaroilla onmyös vakuutus ja jos ottaa välilaskuja, niin käsimatkatavaroihin kandee laittaa vähän vaihtovaatetta varmuudeksi, jos laukku eksyy...niin ja laukku tulee tarkastaa HETI kun sen käsiinsä saa. Jos siinä on vikaa, niin ilmoitus heti, jotta uusi laukku lentoyhtiön toimesta korvataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos neuvoista :) Koskeeko toi kotivakuutukseen liitetty matkavakuutus siis vaikka perheestä lähtisi reissuun vain yksi? Blondi kyselee :D

      Poista
    2. Yleensä ne määritellään siihen erikseen mutta kannattaa laittaa kaikille, sillä yleensä yli 50 km päästä kotoa kuuluu jo sen piiriin.

      Poista
    3. Kiitos ihan mielettömästi :) Täytyy siis lähteä omaan vakuutusyhtiöön asia laittamaan vireille :)

      Poista
  2. Voin suositella halpaa ja ihan toimivaa hotellia Sydneyn keskustassa,lähellä rautatieasemaa,
    Oopperataloa ja Chinatown:ia ,Hotelli Capitol Square
    http://www.rydges.com/accommodation/sydney-nsw/capitol-square-sydney/welcome/
    Matkatoimisto kyllä hoitaa viisumin kun pyydät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kaikki vinkit ja neuvot on erittäin tervetulleita :)

      Poista
  3. Muista myös ottaa MATKATAVARA vakuutus :)

    VastaaPoista
  4. Noista hostelleista. Matkustelen suht paljon (Euroopassa), aina yksin, ja yövyn hostelleissa aina kun suinkin vaan voin. Majoituspaikassa tulee vietettyä aikaa lähinnä nukkumisen ja ruoanlaiton merkeissä, joten en millään viitsi maksaa hotelleista (eikä näin opiskelijana ole oikein varaakaan...).

    Hostelleja on todella moneen lähtöön; olen ollut ihan hotellitasoisissa hostelleissa ja vaatimattomimmissa paikoissa, en kuitenkaan missään murjuissa tai epämääräisillä alueilla. Katson tarkkaan etukäteen, että minne menen (sijainti ja minkälainen maine hostellilla on muiden matkailijoiden keskuudessa). Varaan majoituksen aina etukäteen, että pääsen varmasti sinne minne haluan. Mihinkään epämääräisen oloiseen paikkaan/epämääräisen oloiselle alueella en mene halvan hinnan perässä vaan maksan mielelläni hiukan enemmän kunnollisesta hostellista kunnollisella alueella.

    Yleensä hostelleissa, ei toki kaikissa, on yksityishuoneita (yhdelle tai useammalle henkilölle, jotka siis varataan yhdelle ihmisellle tai samalle seurueelle. Englanniksi "private room"/"single privat"/"2 bed private" jne). Hostelleista löytyy yleensä myös "dorm"-huoneita, jossa on 2-10+ sänkypaikkaa ja sieltä saa varattua itselleen oman paikan (ja luonnollisesti paikka dormissa on alhaisempi kuin yksityishuone). Dorm-huoneeseen tulee siis sinun lisäksesi vieraita ihmisiä muille sänkypaikoille. Yleensä hostelleissa on ns. "mixed dorm"-huoneita jonne voi majoittua sekä miehiä että naisia sekä dorm-huone tai pari jotka ovat ainoastaan naisille tai miehille, ts. naiset omassa dormissaan ja miehet omassa dormissaan. Riippuu ihan hostellista, että miten siellä nuo huoneet menevät: on hostelleja joissa ei ole kuin mixed dorm-huoneita, sitten on hostelleja joissa on mixed dorm-huoneita ja dorm-huone/pari naisille, ja sitten on niitä hostelleja joissa on mixed dormien lisäksi dorm-huoneet naisille ja miehille erikseen.

    Minä olen aina yöpynyt naisten dormeissa ja ihan tavallisia, kaiken ikäisiä ympäri maailmaa olevia naisia on tullut tavattua. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia huonekaverien kanssa. (Olen yöpynyt 3-8 hengen huoneissa). Myöskään mitään turvattomuuden tunnetta ei ole koskaan tullut huoneessa saati muualla hostellissa. Isossa osassa hostelleissa joissa olen ollut, respa on ollut auki 24/7 ja illalla myöhään on alaovesta pääsyt joko summeria soittamalla tai avaimella/avainkortilla. (Tosin tämäkin vaihtelee ihan hostellista toiseen).

    VastaaPoista
  5. Piti laittaa kolmeen osaan, että tämä megakommentti mahtuu tänne...

    Vielä jos noista dorm-huoneista jatkan niin niissä on siis sängyt jokaiselle, usein ihan kerrossängyt, peitot, tyynyt ja lakanat on talon puolesta. (Joissakin hostelleissa myös pyyhkeet, joissakin ne saa lainattua maksua vastaan (yleensä x rahaa/päivä). Jos hostelli ei tarjoa pyyhettä muuta kuin maksua vastaan, otan mukaani mikrokuitupyyhkeen joka menee pieneen tilaan ja kuivaa nopeasti). Yleensä dorm-huoneissa on myös kaapit jokaiselle asukkaalle, joissakin hoselleissa ne on lukolliset, joissakin paikoissa lukko täytyy olla omasta takaa (jotkut hostellit myös myyvät lukkoja jossei sellaista ole itsellä mukana. Mutta useimmissa paikoissa joissa olen ollut, kaappi on ollut lukollinen). Kaapit on olleet ihan hyvän kokoisia, mutta vain parissa paikassa niin iso, että sinne olen saanut kokonaan tungettua ison matkalaukkuni (korkeus 74 cm ja sitä rataa...). Olen siis laittanut kaappeihin lukkojen taakse vain ne arvokkaimmat tavarani, matkalaukku sis. vaatteet, hammasharjat, kirjat ja muut on saaneet olla sängyn vieressä. Tähän mennessä ne ovat saaneet olla ihan rauhassa, ei ole kukaan niihin kajonnut (ja trendinä on ollut, että myös kaikkien muidenkin matkalaukut on olleet ihan vapaasti siellä huoneen puolella). Mitä suihkuun ja vessaan tulee niin ihan hostellista riippuen ne ovat joko huoneessa tai sitten huoneen ulkopuolella (joko huoneen läheisyydessä tai sitten kauempana), tämä koskee myös yksityishuoneita. Useimmiten olen kyllä tainnut olla hostellissa, jossa suihku ja vessa on olleet ihan siellä huoneessa. Huoneen avain/avainkortti annetaan luonnollisesti myös jokaiselle asukkaalle ja hyvin ovat kaikki tähän mennessä huolehtineet, että huoneen ovi tulee lukkoon kun viimeisenä lähtee huoneesta pois. (Usein huoneissa on kyllä ollut ihan automaattisesti lukkoon menevät ovet, jotka saa kyllä auki sisäpuolelta mutta ei ulkopuolelta).

    Ja sitten muutama sana itse hostelleista. Hostelleissa on yleensä yhteisiä tiloja, "olohuone", pelihuone jne. joissa voi hengata. Hostellista riippuen voi katsella esim. telkkaria tai surffata netissä (joko omalla laitteella wifi-verkossa tai talon laitteella kiinteässä verkossa. Joissakin hostelleissa netinkäyttö maksaa, joissain ei). Lisäksi hostelleissa on usein "vieraskeittiöt" joissa on jääkaappi jossa voi säilyttää ruokaansa sekä hellat ja uunit joilla sen voi kokata. Usein myös mikrouunit ja vedenkeittimset löytyy. Samoin keittiötarvikkeet, astiat ja aterimet löytyy. (Minä ostan aina ruokaa jota saan kokata itse ja ihan rauhassa sekin on saanut olla hostellien jääkaapissa). Joissakin hostelleissa on myös pyykinpesukone ja kuivausrumpu asukaskäytössä joita saa käyttää (yleensä maksua vastaan). Mitä aamupalaan tulee, niin joissakin hostelleissa se sisältyy hintaan, joissakin ei. Joissakin se ilmainen aamupala on ihan superhyvä ja joissakin se maksullinen aamupala tosi huono.

    Mitä hostellien hintoihin tulee, niin minä olen maksanut dorm-huonepaikasta 7-28 eur/yö (osaan sisältyi aamupala, osaan ei). En tiedä mitä hostellit Australiassa yleensä maksavat mutta sitä kannattaa katsoa, että millä hinnalla irtoaa mitäkin. Mutta omien kokemusteni perusteella suosittelen kyllä hostellia yhtenä majoitusvaihtoehtona! Kunhan vain tosiaan katsoo, että minne menee.

    VastaaPoista
  6. Minä varaan yleensä hostellit Hostelworldin (http://www.hostelworld.com) tai HiHostelsin (http://www.hihostels.com) kautta. (Myös booking.com näyttää hostelleja ja muita halvempia majoituksia hotellien lisäksi, sieltä olen myös varannut pari kertaaa). Kaikki on noiden sivustojen kautta varatessa toiminut niin kuin pitääkin.

    Hostelworldissa on kuvien ja hostellien tietojen (minkälaisia huoneita, hinnat, mitä sisältyy hintaan, mitä palveluja ko. hostelli tarjoaa) lisäksi myös hostelleissa majoittuneiden ihmisten arvioita hostellista, sekä sanallisia että prosentuaalisia. Noista prosentuaalisista arvioista saa nopeasti yleisvaikutelman hostellista kun arvioitavina on mm. kokonaisuus, turvallisuus, sijainti, siisteys henkilökunta jne. Myös niitä sanallisia arvioita kannattaa myös lueskella. Huoneen kun varaa, niin siitä menee varatessa pieni välitysmaksu sekä 10 % varauksen hinnasta maksetaan varatessa (kortilla). Loppusumma maksetaan joko käteisellä tai kortilla paikan päällä, hostellin hyväksymät maksutavat lukevat hostellin kohdalla. Ai niin, unohtui. Jos sinun englanti ei vielä täysin taivu tuohon Hostelworldiin, niin siitä on olemassa suomenkielinen versio, http://www.finnish.hostelworld.com/ (tosin googlekääntäjällä tehty, että paikottain on vähän kummallista luettava...).

    HiHostelsissa on myös nuo perustiedot, mutta sieltä ei löydy niin paljoa sanallisia arvioita hostelseissa majoittuneiden kokemuksia (prosentuaalisia arvioita kyllä löytyy ihan kivasti). HiHostelsissa on sittten taas sellaisia hostelleja joita ei ole hostelworldissa (ja tietysti päinvastoin). HiHostelsissa yöpyessä on hyvä olla (kerrallaan aina vuoden voimassa oleva) Hostellikortti, http://hostellit.fi/hostellikortti.aspx , jolla saa hiukan halvemman (väh. 10%) majoituksen kuin ilman ko. korttia. Joihinkin Hihostelsin kautta varattaviin hostelleihin ei edes huolita ilman tuota korttia. HiHostelsista varatessa veloitetaan 6% varauksen hinnasta, loput sitten paikan päällä.

    Booking.comissa (tämän sivuston pitäisi näkyä sinulle automaattisesti suomeksi, ei googlekääntäjää) on myös hostelleissa/hotelleissa majoittuneiden kokemuksia eri paikoista. Booking.com:in kautta varatessa on usein tarjoushintoja tyrkyllä (riippuen tietysti majapaikasta, ajankohdasta jne).

    No joo, tämä juttu lähti vähän lapasesta pituutensa kanssa... Toivottavasti ei tullut kovin sekavaa tekstiä vaan tästä olisi jotain apua :)

    -Anna

    VastaaPoista
  7. "ja luonnollisesti paikka dormissa on alhaisempi kuin yksityishuone"

    Heh, alhaisempi :D Koitin tuolla sanoa, että dormipaikan hinta on luonnollisesti halvempi kuin yksityishuone.

    -Sama

    VastaaPoista
  8. WAU! Kiitti ihan mielettömästi <3 Mä olin jo lähes taipunut siihen että joudun yksin kökkimään hotellissa koko loman kun tähän mennessä mitä olen lukenu hostelleista ei oo ollu kovinkaan marittelevaa tekstiä :D Okei mulla on jo vähän reilummin ikää joten biletys 24/7 ... no menee ehkä hetken mutta kyllä mä NIIN vanha jo oon että jos yksin lomailen niin arvostan kunnollisia yöunia :D Samaten kaikenmaailman luteet sun muut , mitä muualta hostelleista luin, ei oikeesti houkuttele...hyrr... mutten kuten sanottu yksin jossain bisnes hotellissa kyyhötys ei kuulosta yhtään mun unelma lomalta :D Tätyy siis lueskella ja tutkia asiaa vielä lisää :) Kiitti vielä ihan mielettömästi neuvoista :)

    VastaaPoista
  9. Olepa hyvä, kiva jos voin olla avuksi! :) Ja lisää tekstiä pukkaan samantien :D

    Minäkin ennen ensimmäistä omatoimista matkaani lueskelin ja kuulin hostelleista kaikenlaisia epämääräisiä juttuja, mutta ajattelin kuitenkin katsastaa senkin vaihtoehdon jo ihan taloudellisista syistä. Tutkin Hostelworldin sivuilla eri hostelleja ja päätin sitten uskaltautua yhteen hostelliin joka oli saanut tosi hyvät arvostelut (prosentuaalinen yleisarvosana oli 92 %, monta eri arvioitsijaa). Ja se hostelli olikin erittäin hyvä kaikin puolin! Kuten aiemmin sanottua, olen yöpynyt todella monessa hostellissa, niiden prosentuaaliset yleisarvosanat ovat olleet 72-92 %. Nuo 70+ yleisarvosanan saaneetkin on olleet ihan hyviä hostellejä vaikka tuo prosentuaalinen yleisarvosana ei siellä 100:n tuntumassa olekaan. Suosittelen siis lukemaan niitä sanallisia arvioita niin saa vähän paremman kuvan hostelleista. (Jotkut kun valittavat ihan ihme asioista, esim. siitä, että huoneessa oleva lavuaari oli turha, huonekalut vähän kuluneita, aamupalalla ei saanut kananmunaa, ja nuo kaikki sitten vaikuttaa niihin arviointeihin mitä he hostelleista jättävät). Itse olen tosiaan tähän mennessä onnistunut valitsemaan hyviä tai erittäin hyviä ja siistejä hostelleja (yhtä lukuunottamatta, siitä alla enemmän) ihan vain lueskelemalla ihmisten kokemuksia noilla hostellisivustoilla sekä googlettamalla.

    Minullakin on ikää täällä 30 vuoden paremmalla puolella, enkä myöskään jaksa kuunnella mitään kovaäänistä biletystä hostellissa vaan nukkua yöni rauhassa. Kaikissa hostelleissa, lukuunottamatta yhtä, tämä onkin onnistunut. Olin yhdessä hostellissa uuden vuoden yli ja siellä olikin muutaman päivän ajan sellainen mekkala öisin, että oksat pois ja pala latvaa. Näille möykkääjille ja paikalla olevalle henkilökunnalle sanominen ei auttanut vaan koko tilanne eskaloitui pahimmaksi matkailukokemuksekseni ikinä. Tämä hostelli oli aika uusi ja siinä kohtaa kun sen varasin, Hostelworldissa oli joku 5 arviota ko. hostellista ja ne olivat positiivisia. Jälkikäteen kun katsoin, niin sinne oli muutkin ihmiset kirjoittaneet siitä kuinka kyseessä on "party hostel" jossa nukkuminen ei onnistu. Että kannattaa välttää party hostelleja jos haluaa nukkua (itse olen kiertänyt kaukaa myös hostellit jotka mainostavat yhteistä biletystä tai ilmaista viinanjuontia). Olen ollut myös muissa hostelleissa uuden vuoden yli, eikä yhdessäkään meno ollut tuollaista kuin tuossa em. hostellissa vaan niissä sai nukkua ihan rauhassa myös uuden vuoden yönä. Ihmiset olivat ulkona juhlimassa, eivät hostellissa.

    En muista oletko kirjoittanut tarkempaa matka-ajankohtaa mutta jos esim. uuden vuoden yli olet/tms. loma/juhla-ajankohtana ja haluat varmasti saada nukuttua niin voithan olla nuo "kriittisimmät" yöt hotellissa ja mennä hostelliin sitten loppuajaksi. Itse olen tosiaan ollut uuden vuoden ja joulun sekä pääsiäisen yli eri hostelleissa. Jouluna on hostelleissa ollut todella rauhallista, uutena vuotena ja pääsiäisenä vilkkaampaa (mutta ei mitään hirveätä menoa kuin vain tuossa yhdessä hostellissa). Mutta riippuu tosiaan ihan hostellista tuokin.

    Että sellaista asiaa tällä kertaa,
    Anna




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos jälleen kerran kullan arvoisista neuvoista :) Ihanaa etten oo "ainut" yli kolmekymppinen nainen joka päättää lähteä maailman toiselle puolelle :D Marraskuussa olin ajatellut lähteä, ajankohta tarkentuu sitten kun saan lentolippujen verran rahaa kasaan :) Kannattaako mun olla koko reissu yhdessä hostellissa vai vaihtaa välillä toiseen? Meinasin että teen reissuja mutta pääpaikka olis koko ajan Sydney.

      Poista